Information

Ur ett brinnande intresse för form och med målet att erbjuda unika och uttrycksfulla smycken i plexiglas grundas ENGSTROMDESIGN år 2006. Varje ny kollektion är resultatet av en tydlig idé som fullföljs utan kompromisser. Det som förenar dem är ett expressivt, okonstlat och innovativt formspråk. Företaget drivs av grundaren och designern Stina Engström. All design, produktion och montering sker i Sverige och alltid i begränsade upplagor. Samtliga smycken är nickelfria och noggrant testade för allergier.

Historia

Idén att skära ut smycken ur plexiglas med laser väcktes när Stina Engström utbildade sig till industridesigner på Umeå Institute of Design. Orsaken var en nyanländ lasermaskin som med stor precision kunde skära i mycket hårda material. Nyfikenhet till en ny teknik och önskan att forma detta anspråkslösa material resulterade snart i ett antal olika örhängen. Dessa blev mycket lyckade och gav snabbt upphov till en hel rad uppskattade smycken i plexiglas. Idag fortsätter skapandet enligt samma princip; nyfikenheten till en teknik och ett material som ständigt visar nya möjligheter att förvandla koncept och idéer till färgstarka och stilistiska smycken.

Märket

ENGSTROMDESIGN har genom sina uppskattade nyckelhalsband och populära ordbilder fått mycket uppmärksamhet i både press och bloggar. Personen bakom det framgångsrika konceptet med smycken av plexiglas är industridesigner Stina Engström. Sedan 2006 driver hon märket med stor entusiasm och grafisk pricksäkerhet från Stockholm.

Kontakt:

ENGSTROMDESIGN, Stina Engström, Tranvägen 57, SE-141 72 Segeltorp, Sweden T+46 70 849 23 30, info@engstromdesign.se